+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 3
PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Temat: Charakter jamnika

1. Zarejestrowany
    Jun 2006
    Siła Reputacji
    5

To smutne jak odchodzi zwierzatko i serce napewno boli.
    Ja tez miałam Jamniczke FUNIE.Cudowne mam wspomnienia z nia zwiazane .Dała tyle radości i miłości ,można wrecz powiedzieć tona miłości na czterech łapach.Była tylko nasza ,naszej rodzimy.Zajmowała sie moja wtedy mała córeczką chodziła z nią na spacer,w domu bawila sie z nią w chowanego albo w trzy kubki,albo jak lalka siadała z nia przy stoliku bo Ola robiła podwieczorek dla lalek.Na plaży odganiała osy i pilnowała koca - gustaw securite.Usypiała swym ciepełkiem kiedy moje dziecko szło spac.To był WIELKI JAMNIK.
    Jeszcze jedna miała mądrość.Moj syn był ogromnym alergikiem oczywiscie pies tez był silnym alergenem i moja Funia o tym wiedziała , jak?Nie wiem.nie chodziła do jego pokoju omijała go w pieleszach domowych, za to na dworze lubiła jego chłopięce zabawy.Piesku Byłaś Wielka .Teraz mam inne pieski ale tylko dlatego, że żaden jamnik nie wygrałby porównania z FUNIA i nie byłby tak doskonały.
    Ale mnie pomoisło wspomnienie o jamniczce FUNI
    Zapraszamy na stronę szalonych silek
    WWW.Chlubaoli.szczecin.pl

Oraz naszą stronkę agility
    WWW.HOP-SZCZECIN.PRV.PL

2. Zarejestrowany
    Jul 2010
    Siła Reputacji
    0

Droga Błyskotko - Jamniki nie są fałszywe. Są to psy gończe, przeznaczone do polowań, świetnie sprawdzają się jako psy rodzinne, kochają swoich właścicieli... Moja babcia jak była mała miała jamnika, i jak tylko jej ojciec podniósł na nią głos, jamnik ten od razu chwytał go za nogawki i na niego szczekał. Aktualnie posiadam mieszańca jamnika - świetna sunia, wspaniały charakter i niezwykłe przywiązanie do mnie i do rodziny...

3. Zarejestrowany
    May 2007
    Siła Reputacji
    8

Uważam,ze określenie fałszywe w stosunku do psa czy kota to nadinterpretacja zachowan zwierzaka , jamniki to silne, zdecydowane, osobowości w wiekszosci. Jak im sie pozwoli na zbyt wiele - to to wykorzystają , ale zeby od razu uznac to za fałsz - z tym bym dyskutowala.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 3
PierwszyPierwszy 1 2 3